Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло при кутията с бушони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло при кутията с бушони

Здравейте, колеги! Имам следния странен проблем.
    В неделя сутринта отключвам колата и по шофьрската стелка на пода гледам нещо мазно капало... пипам нагоре и от капака на бушониерата ми остават мазни следи по пръстите. Отварям я, капало и по капака от вътрешната му страна... Сега... знам, че там не минава нищо по което тече масло или гориво... Колата върви и всичко и работи, не губи хидравлична течност, не губи спирачна течност... Беше в сервиз два дни... пълна мистерия... Днес аз пак отворих, няма нови течове, но когато забърсвах имаше едно дунапренче, което на снимката ще видите вече сменено. Та старото такова беше напоено с течност гъста, мазна, почти прозрачна с много лек жълтеникав цвят... точно масло, и мирис на масло /защото в началото се съмнявах дали не е и гориво, което вече изключих/.
    Така, очаквам вашите предположения, знам , че тук има много знаещи и наистина разбиращи хора. Ето и снимка на вече забърсаната и със сменено дунапренче кутия на бушоните.
    Колата е 156 1,9 JTD фейс, ако има значение
    Attached Files

ХАнтифриз.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Не. Гъсто масло си е. Не тече никъде вдясно, не губи никакъв антифриз, не е доливано от месеци и си е на макс. НЕ Е Антифриз.

Comment

Спирачна течност, от помпата на съеденителя!

Comment

От сервиза ми обясниха, че няма как да го "метне" нагоре, ако е това ще си потече надолу към пода направо... и няма загуби на течност, нивото си е на макс

Comment

Ако колата е имала предишен собственик, може маслените находки да са от него. На един колега му беше изпуснало уплътнението на рейката към оста на волана и всичкото хидравлично масло беше отишло в купето.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от jethro Покажи съобщение
              От сервиза ми обясниха, че няма как да го "метне" нагоре, ако е това ще си потече надолу към пода направо... и няма загуби на течност, нивото си е на макс
              Може, може колегааа. Повярвай. Като изпусне помпата маслото отива в маншончето, ако маншончето има дупчица при натискане го мята доста нагоре.
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Ми аз я карам почти 4 години вече... Иначе колега Alamo, това, което казваш ми се струва най-разумно, колкото и да не мога да си представя как става... всичко друго ми изглежда като научна фантастика... ама за сега не ми липсва течност. И възможно ли е само веднъж да стане... поне след това не е имало видно... сега съм подсушил и сменил дунапрена ще си проличи, ако пак има
                М/у другото да попитам, вярно ли, че жилата на километражите имали някъде масло и т.н.
                И това което беше ми се виждаше по-гъсто от спирачната течност... Неква пълна мистерия баси...

Comment

Първоначално публикувано от jethro Покажи съобщение
                  Ми аз я карам почти 4 години вече... Иначе колега Alamo, това, което казваш ми се струва най-разумно, колкото и да не мога да си представя как става... всичко друго ми изглежда като научна фантастика... ама за сега не ми липсва течност. И възможно ли е само веднъж да стане... поне след това не е имало видно... сега съм подсушил и сменил дунапрена ще си проличи, ако пак има
                  М/у другото да попитам, вярно ли, че жилата на километражите имали някъде масло и т.н.
                  И това което беше ми се виждаше по-гъсто от спирачната течност... Неква пълна мистерия баси...
                  Няма жило на скоростомера колега.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Лизни го да видиш ако е сладко е антифриз

Comment

Първоначално публикувано от atanas_bikov Покажи съобщение
                      Лизни го да видиш ако е сладко е антифриз
                      Ай да не ти казвам какво да ми лизнеш. Подобни съвети си ги запази за себе си. Антифриза и хидравличната течност са силно токсични !!!
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                        Ай да не ти казвам какво да ми лизнеш. Подобни съвети си ги запази за себе си. Антифриза и хидравличната течност са силно токсични !!!
                        Не го казвам на теб а на собственика на колата - казвам само да лизне не да изпие 1 литър нищо няма да му стане ама ако сладни е антифриз да знаеш. Пробвал съм.
                        Ми ти ако станеш тираджия един литър нафта няма да източиш с тоя страх.
                        И не виждам защо се нервиш ама щом смяташ, че си по- умен нека човека следва само твоите съвети.
                        П.С. Дано разбереш какво е и да го оправиш.
                        Исках само да помогна.
                        Last edited by atanas_bikov; d.m.y г., 21:03.

Comment

Наско, прочети 3-ти пост бре.
                          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                            Наско, прочети 3-ти пост бре.
                            Това не го бях видял. .
                            Ама можеха и така да ми го кажат културно, а не да ме карат да лижа разни работи.(ХА-ХА) Все пак сме в тоя форум ако не знаем нещо да питаме и ако можем да си помогнем.

П.С. Като си оправи колата колегата да каже какво е било.

Comment

Първоначално публикувано от atanas_bikov Покажи съобщение
                              Това не го бях видял. .
                              Ама можеха и така да ми го кажат културно, а не да ме карат да лижа разни работи.(ХА-ХА) Все пак сме в тоя форум ако не знаем нещо да питаме и ако можем да си помогнем.

П.С. Като си оправи колата колегата да каже какво е било.
                              Ето сега ще ти дам съвет как да спреш с близането ..... на антифриз: вземаш една чиста, бяла, хартиена кърпичка за нос (може и за гз) допираш я до течноста дето искаш да разбереш какво е и гледаш - ако се оцвети в цвета на антифриза дето ти е в казанчето значи е антифриз, ако е масло като го погледнеш си личи. Ако искаш мога да ти кажа и поне 3 начина да източиш нафта от тир без да смучеш???
                              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Working...
                              X